Euro-car Gdynia - 0pkt
Pojechałem do nich z moim MKII z konkretnym problemem- skrzynia automatyczna raz ciągnie dobrze na drugi dzień żle , nagle sie psuje i nagle sama naprawia, chciałem zrobić dokładną diagnostyke komputera. Dwie godziny trwało podłączenia pod ich komp. po to żeby odczytać jeden kod błędu( zbyt uboga mieszanka) i powiedzieli mi że puki nie wymienie sondy to nic więcej nie da sie odczytać. Zapłaciłem 165zł odjechałem. Obsługa jest opryskliwa i zarozumiała (2 godz słuchałem jak sie do klientów odzywali ). Kupiłem sonde (90zł) i nic to nie dało więc pojechałem do elektronika samochod. który ma komputer bosha i on powiedział mi że ten kod ( uniego był ten sam) jest prawie zawsze przy LPG , poza tym pokazał mi na ekranie odczyty wszystkich czujników silnika, wszystkie były OK i jedynie zwrócił uwage na zapłon (świece oryg. 4 mieś. kable nieoryg. też 4 mieś.) . Dzisiaj zobaczyłem że żeczywiście jedna świeca ma przebicie a kable są do niczego , na starych lepiej pali. A jak silnik źle pali , nie ma mocy to komputer żle steruje też ASB. Czyli wizyta w Euro-carze kosztowała mnie 255zł bez sensu. Nie poproszono mnie nawet żebym dokładnie opisał objawy, poza odczytaniem tego kodu nie sprawdzono nic, chcieli żebym wymienił sonde i przyjechał jeszce raz i jeszcze raz zapłacił za "diagnostyke". Gorąco nie polecam.
|