View Single Post
Stary 25-05-2006, 12:35   #12
titaw
ford::beginner

Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci 130 kM
Rocznik: 2005
Domyślnie

Cytat:
Napisał krzysieksa
[,

Ogólnie moim zdaniem regulacja zaworów płytkowa (czarna pokrywa zaworów) jest chyba troszkę droższa w eksploatacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mój mondek ma już 162 tys km i trzeba regulować zawory bo pracuje silnik jak diesel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A wyregulować 16 zaworków to koszt w przybliżeniu z robocizną 600zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tu się bardzo mylisz!

Podzwoń po innych ASO to zrobią Ci to za ok 100zł.
Jeżdziłem wcześniej 1.8 zetec z 99r - czarna pokrywka w ASO w Częstochowie też mi powiedzeli 500 + koszt płytek nawet do 100 jeśli wszystkie. Coś mnie tknęło i zadzwoniłem do Szumilas AT w Zawierciu i usłyszałem 100 zł + płytki do 20 zł. Cała regulacja kosztowała mnie 102zł 70 gr . Spytałem ich skąd taka różnica i powiedzieli że do pomiaru luzu i wymiany płytki wystarczy drobny ''wichajster'' albo nawet dwa duże śrubokręty. Po pomiarze wysuwają płytkę i wsuwają właściwą i to wcale nie musi być nowa ale np wyjęta z innego ale o właściwym wymiarze.
Tak więc ci co mówią 600 do całej tej zabawy doliczają ci demontaż wałków rozrządu , wymianę łożysk i tak dalej, a czy wogóle to robią? jeśli nie Trzeba.
U mnie wymienili dwie płytki , uszczelkę pod pokrywą + robocizna za 102,70. Zanim go sprzedałem zrobiłem 76 000 km i wszystko było ok.
Może dlatego żeby się dostać u nich na warsztat trzeba czekać parę dni!

Pozdro