View Single Post
Stary 19-06-2006, 18:00   #13
jarton
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: 2 benz
Rocznik: 2001
Domyślnie planuje zakup mondeo mk3 KOMBI

Osobiscie mam Mondka kombi 2.0 benzyna ghia(brzmi dumnie , a to tylko pare pierdolek-nakladki na progi,antysferyczne lusterko,tapicerka jasna,pare dodatkowych lampek,klamki w kolorze nadwozia,podgrzewane szyby i lusterka itp.)nic nie wnosza,ale mniejsza o to.Najwazniejszy jest silnik,z ktorego jestem bardzo zadowolony(miasto9.0 trasa 7,6)cichy,bezproblemowo pali nawet w najwieksze mrozy,przeglady tansze i rzadsze niz w dieslu,lzejszy dla zawieszenia,a po wlaczeniu klimy (praktycznie zawsze na maksa)spadek mocy minimalny.Przy obecnej cenie ropy i benzyny,kosztach utrzymania i zalozeniu,ze jezdzisz rocznie ok. 15000 km bardzo dobry wybor(przynajmniej dla mnie).Aha moj Mondek to model z 11.2001 czyli MKIII a silnik 145KM :fcp18
A z wyposazenia liczy sie tak naprawde tylko automat klima , swiatla ksenony,centralny zamek,asferyczne lusterko,podgrzewane szyby i lusterka.Reszta jest mniej wazna , chyba ze codziennie przestawiasz lusterka(elektryczne),albo ogladasz sobie stopy wieczorami siedzac w samochodzie.
jarton jest offline   Odpowiedź z Cytatem