moim zdaniem laguna jest troche mniejsza (mniej miejsca z tylu jest) poza tym jak laguna to tylko kombi inaczej bagaznik nie jest duzy - ogladalem i takie jest moje wrazenie, poza tym nie wiem jak dziala taka klima dwustrefowa czy faktycznie jest wielka roznica - to co jest w mondeo dziala calkiem przyzwoicie, poza tym nie podoba mi sie konsola w lagunie tak samo jak fabryczne radyjka poza tym teraz wyglada troche inaczej nie wiem na jaka bys trafil (w 2005 byl face lifting ale jak 30tys to pewnie o taka chodzi, wnetrze jest tez troche inne ogladalem w salonie confort dynamic i nie bylo weluru tylko cos takiego jak w mondeo). Poza tym nie wiem czy nie dostaniesz w podobnej cenie jakiegos mondeo ghia ??? Moim zdaniem mondeo mkIII jest powazniejszym samochodem niz laguna (wielkosc, wrazenie ogolne z zewnatrz) poza tym ford bardzo dobrze jezdzi, jest bardzo neutralny w zakretach, awaryjnosc - mysle ze podobnie ale to trzeba bardziej patrzec na konkretny samochod. tak na marginesie to niedawno sie mi zepsuł mondeo kombi 1.8 110KM po przejechaniu 750km (kilometrów) od nowowści :fcp15 i to tak calkiem padla elektronika ze trzeba bylo na lawete zabrac. Ogladalem swego czasu lagune 3.5 roku 44kkm gosc mowil ze nic sie nie psuje (bym ja kupil ale z leasingiem nie wyszlo) - ogladac wybierac ja jestem zadowolony z wyboru jak na razie :fcp1
|