Cytat:
|
Napisał antyrama
"Jak już piszesz takie rzeczy to przynajmniej sprawdź dokładnie. Nie cośtam porcelanowego, tylko teflonowane gniazda zaworów. I problem z tym był w focusach. Czy jest w MKIII tego nie wiem."
-jak juz piszesz takie rzeczy to przynajmniej sprawdz dokladnie :-)
|
No niech ci będzie, że nie sprawdziłem dokładnie. Ja tylko nie jestem pewien ale na 99% nowe silniki benzynowe do mondków nie mają tych teflonów. Zawsze jest ten 1 procent niepewności, ale nie jestem osobiście zainteresowany ani też nikt nie zadał konkretnego pytania, więc nie sprawdzałem.
Cytat:
"W każdym razie można tę część wymienić przed założeniem instalacji, tylko to podraża koszty."
-dlatego napisalem ze nowa generacja benzyn forda nie lubi, a wrecz mozna sie pokusic o stwierdzenie- w zwiazku z nieoplacalnoscia- ze sie nie da.
|
Nie da się w jednym konkretnym typie silnika, który występował w focusach. Z tą nieopłacalnością to zależy od tego ile kto planuje samochodem przejechać.
Cytat:
"No i wypalone gniazda zaworów nie oznaczają, że silnika nie ma. "
-no w zasadzie nie ma :-) taniej bedzie kupic uzywany na allegro niz to zrobic w ASO
w kazdym razie bywa tak powaznie ze ludziska kupuja cale silniki.
|
Z reguły przy poważniejszej awarii starego silnika, bardziej opłaca się wymienić na używany (może kosztować 1000-1500zł + przekładka) niż naprawiać. Ale to samo tyczy się i całego samochodu.