arni0000, mam nadzieje ze to tylko uszczelka, zreszta mnie sie tez tak wydaje. Wedlug mnie to troche dziwnie smierdzi woda chlodzaca silnik, jak by w niej spaliny byly (ale nie jestem pewien na 100% ciezko okreslic ten zapach ale nie jest to zapach samej wody chlodzacej) no i jak auto bylo na podnosniku to widzialem wewnatrz rury wydechowej na jej sciankach malutkie kropelki wody. Woda wycieka akurat z glowicy po stronie chlodnicy wiec naprawde malo co tam widac, za to po drugiej stronie z pod drugiej glowicy wydaje mi sie ze jakby z pod niej olej wyciekal bo jakos ten blok tak zalany, wyglada jak by z pod uszczelki szlo, tu akurat woda nie wycieka. Wiec wymieniam od razu 2 uszczelki bo dwa razy nie bede go rozbieral. A co do jazdy w kilka miejsc moze i dobrze by bylo ale zeby tam cos zobaczyc to naprawde trzeba rozmontowac dosyc duzo rurek i to trwa kilka godzin a za darmo nikt tego robil nie bedzie a mnie tez sie nie widzi za to placic nie wiadomo ile.
[ Dodano: 2006-07-17, 12:17 ]
Witam
Autko juz jest po naprawie, glowice ani blok nie byl popekany.
Koszt naprawy to:
1100 zl czesci (2 uszczelki pod glowice, 2 uszczelki pod dekle od glowic, 2 uszczelki pod kolektor wydechowy, 24 uszczelniacze - wszystkie czesci Motorcraft)
1100 zl naprawa
W sumie 2200 zl
AUtko smiga i oby smigalo juz do konca
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam