Mineło troszke czasu a w autku podczas dalszego docierania, poprawiły sie cisnienia na cyl ( od 12.5 do 12.9 atm ). Dolot został też przerobiony i stożek sprowadziłem pod aku. Zasysa teraz tylko zimne powietrze :fcp1. Na dniach zamieszcze zdjecia. Na pierwszej stronie mam zamieszczone czasy z testow przed remontem. blos+gaz+stożek------10.21s - przed remontem
blos+gaz+stożek------9.56s - po remoncie
Autko przyspiesza wysmienicie. Natomiast nastał nowy problem. Autko pomimo dobrze wykonanego remontu, jezdzi tragicznie na PB. Do 100km/h ma 10.5s :fcp5
Wiec skopało sie cos całkowicie. Przepływka została podmieniona i nadal nic. Podejżewam filtr paliwa, sondy lambda lub ewentualnie pompke paliwa ( zabrudzenia ). W poniedziałek jade na warsztac więc na pewno zostaną wykluczone kolejne elementy. Może mieliscie takie problemy? Na LPG leci duzo lepiej niż na PB. Dziwne jest to o tyle ze na LPG poprawiły sie osiągi, natomiast na PB cos sie skopało. Stało sie to w sumie na przełomie kilku ostatnich dni. Podejżewałem że silnik nawalił ( pierscienie ) i przez słabą kompresje silnik jest słaby. Jednak pomiary przeprowadzone 2 dni temu wskazały jednak poprawę kondycji jednostki napędowej.