View Single Post
Stary 14-07-2006, 11:54   #72
22joker22
ford::average

Domyślnie

ja jestem na 99,9999% pewny, ze gasniecie na zimnym to wina lewego powietrza...
1. glowny winowajca zawor odpowietrzenia skrzyni korbowej i jego obwod (pytanie do fachur: moge zmienic weze gumowe od ukladu odpowietrzenia na inne nieoryginalne kupione np w Castoramie ?? i zalozyc opaski na polaczenia ??) NALEZY ZWROCIC UWAGE NA ODCINEK WEZA OD METALOWEJ RURKI DO KOLEKTORA DOLOTOWEGO
2. elektrozawor biegu jalowego (po wymianie ale na syfny zamiennik problem zniknal, ale pojawil sie problem z obrotami APEL !!! KUPUJCIE TYLKO ORYGINALNE LUB HELLI)
4. myslisz ze masz sprawny elektorzawor bo go wyczysciles ?? a co z uszczelka co jest wcisnieta w kolektor ?? a co z jego rezystancja cewki ?? (wlasnie moze Sławko wiesz jaka powinna byc rezystancja cewki w "krokowcu" ??)
5. i jeszcze pare innych miejsc gdzie lapie falszywe powietrze: przepustnica, listwa itd itd

osobiscie zaczne od wymiany calego ukladu odpowietrzenia skrzyni (ale jeszcze sie pomecze-brak czasu nie pozwala mi zajrzec do silnika)....jeszcze pytanie do ludzi co maja gaz w ZETECU i maja problem z gasnieciem...jakie macie spalanie gazu w miescie ?? tak sie rozpisalem o tym falszywym powietrzy, poniewaz pojechalem na regulacje instalacji a gazownik powiedzial ze zrobil co mogl ale wina wyzszego spalania podwyzszonych obrotow na jalowym i gasniecia na zimnym jest jakas nieszczelnosc.....
22joker22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem