Cytat:
|
Napisał Robberto32
Przy ksenonach jest to wymagane z powodu duzego rozpraszania swiatla przez byle jaki brud na szybce reflektorow ... a co za tym idzie oslepiania kierowcow z przeciwka.
Moim zdaniem jednak do ksenonow chyba wazniejszy jest uklad samopoziomowania niz te spryskiwacze ... bo faktycznie wystarczy pamietac o przetarciu szmatka co jakis czas.
|
Jednak przepis jest przepisem :fcp6 Bez spryskiwaczy jak będą ksenony to będzie kłopot przejść badania techniczne a i niech sie trafi jakiś upierdliwy policjant .... :fcp16
Też to dorabiałem bo mnie na forum kiedyś Bauma nastraszył.Nie robiłem tego jednak dla wygody tylko żeby mieć spokój.
Udało mi sie kupić na allegro bardzo tanio wszystkie elementy.Jedno jednak co zmieniłem w stosunku do orginalnego układu to sposób uruchamiania spryskiwaczy.Nie z włącznika przy kierownicy lecz z osobnego włącznika ale przy zapalonych lampach.I tak trzeba troche poprzerabiać instalacje elektryczną więc tak to zrobiłem ( łatwiej byłoby zrobić tak jak to fabrycznie jest zrobione ) :fcp15