Temat: [Mondeo 1996-2000] Kłopoty z klimatyzacją
View Single Post
Stary 29-07-2006, 13:01   #3
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Re: Kłopoty z klimatyzacją

Cytat:
Napisał Pepe37
Witam wszystkich, mam problem z klimatyzacja w mondeo GHIA 1997, zakupionym 2 tygodnie temu w autokomisie. Cieszyłem się nią niezadługo, gdyz działała tylko kilka dni. Myślę,że i tak nie działała prawidłowo bo w aucie co prawda było chłodno w tych upałach, ale czytając niektóre tu posty doszedłem do wniosku ,że powinna znacznie lepiej. Teraz dmucha mi ciepłym powietrzem. Wiatraczki się włączają, jeden znajomy zasegurował mi,że to może być brak czynnika z powodu nieszczelności chłodnicy. Czy zgadzacie sie z tą diagnozą? jeżeli tak to jak to sprawdzić, może można we własnym zakresie. Z góry dziękuje Wam za wszelkie wskazówki pozdrawiam.
Jeśłi brak czynnika klima się nie włączy ...jest to spowodowane ochroną sprężarki przed zatarciem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U mnie zawsze klima dziala nigdy nie stworzyła problemu.
Podnieś maskę i posprawdzaj czy gdzieś nie cieknie czynnik ... przewody itd powinno być tam mokro i tłusto.

pozdr T