llechu, otoz spalanie wedlug mnie jak dla takiego silnika jest bardzo kozystne, jezdze na benzynie 95. A wiec na trasie przy sredniej predkosci 140 - 160 km/h bez klimatyzacji wedlug komputera jest 8.5 l/100 km. (Nie jest to jazda slamazarna). Na trasie przy predkosci 90 - 120 km/h osiagnalem 7.3 l/100 km ale zazwyczaj jest 7.5 l/ 100 km wedlug kompa bez klimy. Na miescie w zime mialem 11.5 l / 100km (bez klimy) a teraz w lato co ciekawe mam 10.5 l /100km obojetnie czy z klima czy bez przy w miare spokojnej jezdzie bo w miescie i tak co kawalek swiatla i sie nie przyspieszy, ale jak trzeba kogos objechac to tez sie to robi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na trasie z klima nie jezdzilem bo wczesniej mialem nie nabita a teraz nie mam dalszych wyjazdow, chyba ze nad morze uda mi sie skoczyc to sie wtedy rowniez podziele info jakie spalanie osiagnalem. Aha spalanie to dotyczy jazdy samego kierowcy czyli mnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (plus troche badziewia w bagazniku ale zazwyczaj jest pusty) ewentualnie dwoch osob (plus troche badziewia w bagazniku ale tez zazwyczaj jest pusty) Co do spalania przy jezdzie w 5 osob (plus ewentualnie bagaznik) sie nie wypowiem bo nigdy nie jezdze w tyle osob, zdarzaja sie takie sytuacje ale to sporadycznie i na krotkich dystansach.
Pozdrawiam