OMC Motors
Tak więc jako że niedawno zakupiłem swoje mondeo, zdecydowałem że pojade z min na pierwszy przegląd do ASO OMC bo mieszkam niedaleko.
Zbierałem się na ten przegląd tydzień. W końcu jade a tu niespodzianka! Pęka jakiś wężyk do chłodzenia. Płyn cieknie, silnik się grzeje! Przerażenie w oczach, kupuje wode niegazowaną, uzupełniam ubytek i modląc się wale do ASO (jeszcze z 1km mi zostało). Dotarłem!
Na początku OK, pan z recepcji serwisu przyjemny, pomimoże wpadłem prosto z ulicy bez umawiana się, powiedział że auto wsadzą na warsztat dopiero za dwa dni ale mogę je już zostawić. Jako że bujam się też służbowym toczydłem, nie był to problem. Ponieważ to pierwszy przegląd chciałem aby bardzo dokładnie go zrobili, wymienili wszystkie płyny, świece, zdezynfekowali klime i zrobili parę drobiazgów jakie zauważyłem. Wszystko skrupulatnie pan zapisywał. Potem doszło do oględzin auta i pobieżnego jego przeglądu.
W sumie przyjęcie auta trwało ok. 2 godziny a przewidywane koszty ok.2200zł. Do tego "oczywiście" będzie rabat ale jego wysokośc uzgodni się po zakończeniu przeglądu.
Na razie jestem zadowolony, auto mam odebrać w sobotę - zobaczymy jak to będzie na końcu.