Cytat:
Napisał Slawko
Owszem pisałem aby odłaczyć, ale tylko na chwile
|
Slawko, pisałeś w innych postach, że jeśli jest walniety to można go odłączyć bo "wyje" na benzynie. (Do kupna nowego oczywiście :fcp2 ) Dlatego tak napisałem.
"nie nerwujsie Kazmirz" :fcp2
A co do poloneza to właśnie w Abimexie. Mówił mi to gazownik z dużym doświadczeniem. Gość już trochę aut zagazował. :fcp4
No ale nadal nie mam odpowiedzi (Slawko się wkurzył :fcp2 ) na putanie czy to coś popsuje?
[ Dodano: 2006-09-16, 14:56 ]
Cytuję tego kolosia co mi to podpowiedział:
"w poldku na abimexie ECU w czasie jazdy sam utrzymywał przy hamowaniu silnikiem ok.1500-1800 obrotów i dopiero jak się zatrzymało to obroty spadały do jałowych. Przyczyną jest powiązanie wtrysku i sterowanie zaworem powietrza dodatkowego z prędkością pojazdu. Pozostawało się przyzwyczaić, albo odciąć ten czujnik (VSS) kiedy autko chodziło na LPG"
[ Dodano: 2006-09-16, 15:07 ]
Slawko, powiedz mi skoro tak upierasz się przy błędzie kompa, czy nie można tak odłączać VSS'a żeby komp go "widział", ale żeby "myślał" że auto stoi?????? Żeby mi tego krokowca nie "poganiał" :fcp2
Może się mylę co do diagnozy, ale qrcze, to jest pierwsze światełko w tunelu?? Wiesz, ja dojezdzam do pracy prawie 40 km, więc dla mnie jazda na gazie powoduje to, że nie pracuję tylko na benzynę :fcp2 . Fajnie byłoby, gdybym się jeszcze przy tym nie musiał męczyć.
[ Dodano: 2006-09-16, 15:14 ]
Bo jak się wqrzę, to kupie drugi czujnik i nie wkręce go do skrzyni tylko na lpg będzie załączany. Wtedy będzie stał?????
Co on w ogóle podaje? Sygnał prostokątny? Czy jakieś napięcia? (wybaczcie nie chce mi się szukać)