Cytat:
|
Napisał szeski
witam,
czy moglbys mi opisac w jaki sposob sprawdzono u ciebie, ze pompa jest zapowietrzona - maja jakies urzadzenie do tego czy probuja? Napisz jakie sa koszty i czas wymiany pompy.
Pozdrawiam
szeski
|
co do odpowietrzenia nie maja żadnego urządzenia jednak zastanowiło mechanika to że sprzęgło po wymianie nadal bylo miekkie wiec zapiął kompresor no i faktycznie dało trochę się podnieść, zrobiło sie twardsze.
co do kosztów sama pompa wyszła mnie 114 zł po nowej cenie z 14 września wcześniej była dostępna po 90 zł w serwisie a w sklepach internetowych była od 80 do 120 z.
koszt wymiany myślę że nie powinien przekroczyć 80 zł chociaz ja bedę wmawiał mechaniorowi że nie zrobił do końca tego co zleciłem :fcp18
czas wymiany przy dokładnej robocie do 3 godzin chociaż można krócej.
jednak przy pierwszej wymianie np. filtra gdzie równiez mocowałem się z pedałem wyszło około 2 godzin z czyszczeniem a tutaj jednak trzeba podłaczyc dodatkowo dwa węzyki i robota jest z dwóch stron pod kierownicą i od silnika.
jezeli ci sie nie spieszy poczekaj do niedzieli lub poniedziałku to powiem jak to wyszło
:fcp26
no i po testach
wyszły dobrze mimo częstego męczenia sprzegła szybkiej i długiej jeździe wsteczny jak na razie za każdym razem wchodzi elegancko bez zgrzytu.
czasami jak jest zimny biegi wchodzą z lekkim oporem jednak nie jest to już wina sprzęgła ani pompy tylko jak mi sie wydaje samych linek lub oleju w skrzyni bo po około 1 minucie chodzenia silnika ten objaw znika
ale to już jest mały pryszcz w porównniu z tym co było wcześniej ZZZZZZZZgrzytttttttttttaaaanie