Cytat:
|
Napisał pawellb
Ja z innej beczki, choć pośrednio związane z twoją wykonaną pracą. Czy to prawda, że od tych mat wygłuszających mocniej bierze rdza? Podobno maty te, to zmora MK1. Trzymają wilgoć a przez to dają duże pole do popisu dla rudej. W MK2 też one są, nie wiem czy w MK3.
Popieram jak najwięcej samodzielnej pracy przy swoich "fordziackich" MK-ach i gratulacje.
Oczywiście na miarę swoich możliwości i umieiętności.
|
Muszę Ci powiedzieć, że też się spodziewałem rudej pod tylnymi nadkolami, bo wiedziałem, że są te maty (wystawały poza plastikowe nadkole).
Jak zdjałe mnadkola to było troche błota na tych matach ale przeżyłem szok - blachy czyste i bez rdzy!! Na całeym górnym sklepieniu metaowego nadkola było może 4 centki rdzy wielkości guzika koszuli i wszedzie poza tym czysta blacha i wolna od rdzy :fcp15
Najgorzej wyglądają boki nadkoli gdzie blacha nie była osłonięta plastikowym nadkolem - rdza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (widać na zdjeciach) Ale dżumy ku mojemu zdziwieniu w górnej części nadkola nad matami wygłuszającymi nie było :fcp23