Temat: Doposażanie
View Single Post
Stary 14-11-2006, 01:07   #88
szaman013
ford::average

Domyślnie

Koledzy bardzo prosto można sprawdzić w którym miejscu dokładnie ta lampka ma być. Kiedyś mając matiza też bawiłem się w dodawanie różnych potrzebnych bajerków np: podgrzewanie lusterek, świetełka na nogi , podświetlenie schowka i m.in. lampka nad kanapą. Właśnie podpatrując ten wynalazek w Mondim rodziny przeszczepiłem go do siebie. Wysunąłem trochę uszczelkę tak żeby wsadzić łape między dach a podsufitkę i wybadałem gdzie jest otwór w takim poprzecznym wzmocnieniu dachu bo te otwory są tak czy innaczej tylko pytanie czy akurat na środku szerokości. Okazało się że tak. No ale jak teraz wyciać właściwie otwór. Użyłem zwykłej igły krawieckiej i kombinerek i sondowałem nakłuwając podsufitkę ustalając miejsce otworu.Można robić to spokojnie bo śladu po tym nie ma. Mając ustalone to miejsce spokojnie można wycinać otwór pod lampkę.Wnioskuję że w Mondi (a nie wiem bo mój ma fabrycznie) też jest takie miejsce bo gdzieś całe te bebechy lampki muszą wejść. I zapewne w ten sposób można odszukać fabryczne miejsce w którym była przewidziana.
Chyba że w Mondim jest innaczej i lampka trzyma się tylko podsufitki i jest na tyle płaska że można ją zamontować w każdym miejscu i bo się zmieści i nie będzie wystawała. Ja użyłem takiej metody gdyż innaczej w każdym innym miejscu dachu nie zmieściłbym na głębokość lampki.