View Single Post
Stary 16-11-2006, 18:41   #20
rafar
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie

Rufio, wielkie dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przekonałeś mnie ale jeszcze poczekam z ciekawości na ASO (wysłałem do siedmiu) i Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam w domu ten katalog i na początku też wpadłem na to żeby porównać 2.0 TDCi i 2.2 TDCI ale później zacząłem kombinować, że może przy większych osiągach obciążenie jest większe. W końcu zapomniałem o tym prostym porównaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie różnica w ciężarze całkowitym jest tylko 5kg. Ciekawe, że 2.0 jest cięższy... Może 2.2 ma wzmocnione przednie zawieszenie i więcej elementów aluminiowych.
Rufio, rozumiem, że w swoim 2.0 fabrycznie miałeś opony 205/55/16 z indeksem 91?

Cytat:
Napisał Rufio
Sprawdziłem też ile waży silnik
1,8 tdci waży 156 kg suchy
2,0 tdci wązy 190 kg suchy
2,4 tdci waży 198 kg sychy
Chodziło Ci o 2.2, nie 2.4?

Cytat:
Napisał Rufio
Więc nie sądzę zeby 2,2 waży więcej niż 200kg - nie znalazłem jego danych :fcp11
To są podobne silniki. Ważniejsze jest to, że ciężar całkowity jest podobny jak w 2.0 więc nie sądzę, że jest też inny rozkład na osie. Dlatego też powinien wystarczyć indeks 91.