View Single Post
Stary 18-11-2006, 21:29   #36
rafar
ford::average

Model: mondeo
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie

Tak jak wcześniej wspomniałem - napisałem do Ford Polska i 7 dilerów (Poznań - Bemo Motors i AutoWatin, Warszawa - OMC Motors, Auto Nobile, Auto Plaza, Ursyn Car, Lipski). Dotychczas dostałem tylko jedną odpowiedź - z Auto Watinu, od samego kierownika serwisu:
"Z dostępnych nam informacji technicznych nie wynika potrzeba stosowania
podwyższonego indexu nośności dla samochodu Mondeo 2,2 TDCI."
Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony bo o tym ASO od wielu lat miałem bardzo negatywne zdanie.

W poniedziałek zamawiam opony z indeksem 91 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak tylko dostanę inne odpowiedzi to wrzucę na forum.

Swoją drogą szkoda, że nie wypowiedział się żaden właściciel mondeo MKIII 2.2 TDCI...

[ Dodano: 2006-11-18, 21:36 ]
Cytat:
Napisał karex
A więc ja bym kupil z indeksem 94, na http://www.opony.com.pl jest tego dużo (Twój rozmiar, zimowe - 24 szt sztuki różnych marek i modeli).
Różnica cenowa między 91 a 94 w tych markowych produktach już nie jest taka duża, a w razie jakiegoś nieszczęścia ubezpieczyciel nie będzie mógl się czepić opon.
Karex, uparłem się na Continentale ContiWinterContact TS810 205/55/16 94H a tych nigdzie nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No ale sprawa już się w zasadzie wyjaśniła, wystarczy indeks 91 więc opony kupię od ręki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.