View Single Post
Stary 30-01-2007, 20:02   #11
Adam G.
ford::advanced

Model: Mondeo MK2
Silnik: 1.8 td
Rocznik: 1996
Domyślnie

Może ja sie wtrące w sprawe zniknięcia krótkich swiateł ,przerabiałem to juz dwa razy (dziś był ten drugi tylko ze dziś załatwiłem sprawe raz a dobrze kupilem przekaźnik i przerobilem instalacje od krótkich swiateł , niedługo zajmę się długimi światłami :fcp26 ) ale do tematu zasilanie-załączanie krótkich swiateł zanjduje sie w przełączniku po prawo razem z wycieraczkami , najszybciej zniknięcie świateł spowodował wypalenie sie styków w tym przełączniku najprościej sprawdzić to mając miernik elektryczny i sprawdzając napięcie na kostce. Zasilenie światła znajduje sie w "podwójnej" złączce jest to pierwszy przewód od góry (u mnie czerwony a wyjściowy czerwono-zółty). Na czerwonym przewodzie zasilanie powinno być cały czas, a na czerwono-zółtym tylko wtedy kiedy włacznik jest ustawiony w pozycji zapalenia swiateł krótkich, dopiero .Jesli to tam jest problem to najlepiej wykręć przełącznik rozwierć plastikowe nity tylko te dolne, nie tam gdzie gdzie jest blacha i wyciągnij dekielek (tylko uważaj na blaszki ) i albo wymień to albo jak szkoda $$ to lutownica do ręki i heja :508: .Mam nadzieje że nie namąciłem zbytnio :559: .Pozdrówki
Adam G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem