problem z kontrolką poziomu paliwa zszedł an boczny tor i niemal o niej zapomniałem do czasu az znowu dzisiaj nie zatankowałem. Tankuje raz na dwa tygodnie więc temat znowu się odrodził. Ale do rzeczy: podjechałem na stację gdy wskazówka była blisko rezerwy ale nie zapaliła się jeszcze kontroka rezerwy, ale przejechałem 825 km i zdecydowałem ze juz chyba czas. Od Momentu kiedy zatankowałem ostatnio wskazówka wyjątkowo wolno schodziła na dół ale jednal prawidowo. Dzisiaj po wlaniu znowu baku, ale nie czekałem nawet na odbicie pistoletu tylku po litrach wyczułem że już koniec tankowania (48 litrów) i po odpaleniu wskazówka wróciła na pole sprzed tankowania!!!!!!Czyli nie wskazała mi że jest pełny bak. Po kilku minutach jazdy i mocniejszym hamowaniu znowu wskazówka spadła do zupełnego minimum jakbym nic nie miał w baku. Przy wjeżdzie do garażu znowu się odbiła ale znowu na pole sprzed tankowania (lekko przed pole rezerwy). Wkurza nie to nieżle mimo ze się da z tym jeżdzić po wskazaniach licznika dziennego.
Co może być przyczyną? Ostatnio pisaliście że focusy tak mają, ale co z tym zrobić ma tak po prostu się dziać przy każdym tankowaniu? podejrzewam że po kilku odpaleniach (pokilku dniach) wskazówka w końcu wróci na pole pełnego baku -ale jest to wkurzające. Do kogo się z tym zwrócić w 3mieście przecież nie pojadę do serwisu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Drugi problem:
W końcu po paru miesiącach zdiagnowzowałem co mi popiskuje w aucie. Wykrywam pojawiający się pisk jakby elektroniczny który czasem się pojawia ale nie jest cały czas. Mechanik który jechał ze mną mówił że to na bank warstwa tzw zeszkliwonego klocka ze względu że ja bardzo mało hamuję, bo ciągle jeżdze obwodnicą od początku do końca i wrećz wogóle miasto. Ale jednal wykryłem
że jak kręcę kierownicą delikatnie to pojawiają sie te ciche piski na wysokiej częstotliwości, niby drobiazg (jeżdże z tym z pół roku) ale wkurza jak nie wiem co. Co może być w kierownicy takiego co wydaje taki dźwięk? Zdaję sobie sprawę że poprzedni właściciel miał wypadek ale niejestem pewien czy poduszka była zmieniana, komputer nie wykrywa błędów z nią. Czyżby to jakieś styki w elektronice poduchy czy co? Please poradźcie bo mnie to do szału doprowadzi. Nie chcę jechać do seriwsu bo mi auto każą zmienić na nowe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[ Dodano: 2007-02-13, 09:26 ]
wczoraj podniosła się wskazówka więc mam znowu pełny bak, reasumując podnosi sie przez dobę po zatankowaniu jednocześnie robiąc sobie ze mnie jaja pozdrowienia