View Single Post
Stary 22-02-2007, 18:53   #1
Dojker
ford::average

Domyślnie gaśnie jak zimny - problem z odpaleniem

no specjaliści na razie to wszystkie usterki w moim mondku usuwam sam na swoich błędach i także w ten sposób ciężki diagnozuje usterki - bo nikt z tego forum nie pisze konkretnie co może być przyczyną a jak już znajdą przyczyna to nie piszą bo po co problem się rozwiązał a potem zostają posty nie dokończone i nierozwiązane - wręcz z błędnymi diagnozami które tylko mącą w głowie poszukującym rozwiązania danego problemu. Mój nowy problem jest taki że ciężko mi auto odpalić jak jest całkiem zimny - muszę kręcić ok 3-4 razy aż załapie a potem obroty są za małe i jak puszcze całkiem gaz go zgaśnie ale po przejechaniu ok 1km obroty są już wręcz idealne auto chodzi równiutko. kal go zgaszę na ciepłym odpali bez problemu dopiero jak postoi powyżej 5h to już nie łapie. Na gazie jak się przełączy sekwencja na gaz też gaśnie na początku a jak się rozgrzeje po ok 1km wszystko jest idealnie - no i co to może być specjaliści. Czyściłem już krokowiec ale nie wiem czy dokładnie - zero poprawy - pseudo mechaniki zaproponowali bo całym dniu przeglądania auta że to pompa albo filtr paliwa - wymieniłem - zero poprawy.- teraz pojadę do nich i pewni znowu mnie naciągną na wymianę czegoś - a ja podejżewam że to jakaś duperela tylko żaden fachman nie ma pojęcia co to. Podpowiem że problem narastał że czasem jeszcze miesiąc temu odpalałem za drugim razem a obroty wyrównywały się po ok 10 sekundach a potem problem narastał. Czekam na konkretne odpowiedzi.
Dojker jest offline   Odpowiedź z Cytatem