View Single Post
Stary 28-02-2007, 21:17   #1
PetrusPL
ford::amateur

Domyślnie LANCIA LYBRA + BLOS - problem z PB (LPG super) - pomożecie?

Nie znalazłem odpowiedniego miejsca na forum, aby się przywitać.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH KLUBOWICZóW FCP. CZYTAłEM WIELE RAZY WASZE FORUM, A TERAZ MOGę SIE ODEZWAć. WITAM!

Gdy szuka się wiedzy o BLOS'ie, to trafia się zawsze na forum FCP. Tak też było i w moim przypadku. Czytałem sławny wątek o gazie do zapalniczek :fcp2 Założyłem BLOS'a i mam problem. Niestety na Lancia KP nie znalazłem odpowiedzi i dlatego problem przedstawiam tutaj.

Auto rewelacyjnie działa na BLOS'ie. Praca w całym zakresie obrotów jak wcześniej na benzynie. Wolne obroty stoją jak drut. Niestety problemy są na benzynie. Silnik dławi się, gdy chcę dodać gazu. Przy przyśpieszaniu szarpie. Wolne obroty są niestabilne: falowanie +/- 100 obr. Od 3 tys. obrotów jakoś działa, o ile daje sie dużo gazu. Wszystko mija, gdy odłączy sie wtyczkę od przepływomierza (na gorący drut). Analizator spalin wykazał, że na BP jest OK. Niestety wtedy pali się CHECK. Oddalałem BLOS'a od przepustnicy i przepływomierza (scalone), ale to nic nie dało.

Chciałbym przedstawić silnik: 1.8 16V z wariatorem. Założyłem instalkę LPG składającą się z: parownik (wieeelki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), BLOS, emulator wtrysków, przełącznik w kabinie.
Poniżej fotografie zainstalowanego blosa. Aby zobaczyć fotografie proszę wpisać hasło: L.
Klik 1.
Klik 2.
Klik 3.
Powietrze przepływa: BLOS --->przepływomierz--->przepustnica. Nie może być inaczej.