Recondo - wszystko zależy jaka folie Ci zaproponuje. Bez urazy ale tu tez należy być czujnym bo 90% firm okleja foliami których parametrem główym jest cena...Zwykła folia jest po prostu barwionym poliestrem, który wybarwia sie juz po sezonie a jej końcowy żywot to kolor purpury
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., dalej sa metalizowane - te maja już widoczny odblask a ich kolor w dużej mierze zależy od metalu dodanego do folii ...na koniec najlepsze sa folie "sputtered' które maja dożywotnia - tzn to tylko teoria bo w ostrym słońcu proces odbarwiana zaczyna sie juz po ok 5 latach ( w Polsce nie zauważyłem tych oznak)...Dla mnie kluczowym parametrem jest zdolnosć do redukcji energii słonecznej - toretycznie im ciemniejsza folia tym powinna byc lepsza ..a tak nie jest . Np 3M ma stała - szczerze to bardzo słaba wartośc redukcji bez względu na "ciemnośc" ...ja cały samochód mam oklejony folią napylona tlenkiem tytanu - delikatny stopien , a pochłania wiecej energii niz wiele folii bardzo ciemnych. Efekt - słońce jest po prostu punktem światła a nie żarówą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... Co do folii to kolebką sa stany gdzie juz "ładnych kilka lat" okleja sie autka a na metode pieca to wielu ludzi na typowych forach dla "tintmasterów"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po prostu nie dowierza,że ktos sie na te głupoty nabiera. W folii ja wad nie widze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chociaz jeszcze niedawno głównym argumentem był problem - "co bedzie w czasie wypadku, pewnie nie wyjde z samochodu"...W tej chwili wiele lepszych aut ma laminowane szyby fabrycznie a i w rajdach w pewien sposób jest wymóg oklejania szyb - przy dzwonie taka szyba nie tnie ciała po prostu. Nie zastanawiaj sie tylko oklejaj . Pozdrawiam