View Single Post
Stary 25-04-2007, 09:16   #17
blur
ford::advanced

Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
Domyślnie

Bo sie musi TDCI lepiej zbierac od benzyny 2.0 i tutaj nie ma cudow.

Przy wyborze poprostu sobie chlopie okresl jaki chcesz silnik - chcesz benzyne to szukaj benzyny, chcesz diesla szukaj diesla. Kwestie awaryjnosci pomijam, bo z reguly kazdy chwali swoje, a ponadto na grupie jest taka tendencja ze kazdy benzynowiec jest super trwaly a diesel (a szczegolnie TDCI) to kupa i sie ciagle psuje. Trzeba tylko wziasc pod uwage ze diesle z reguly trzaskaja duzo wiecej kilometrow niz benzyniaki.

Ja mam TDCI, leje jezdze i mam gdzies wszelkie lamenty na temat aut. Jak sie cos stanie to naprawie, a jazda tym samochodem daje mi taka satysfakcje jakiej zadna benzyna 2.0 mi nie da i taka jest prawda.

Zeby postraszyc kolega sprowadzil identycznego TDCI z zachodu (tylko 115 KM) - bo taniej go wynioslo. Niestety jest złotówa i lał ropę gdzie najtańsza ... taki charakter. Ma auto 1 miesiac i wymienil 4 wtryski - koszt 3400 PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Spalanie: trasa zima 130 Km/h, 4 osoby, bagaze, BOX - 5.3 - 5.6l,
trasa zima 160 km/h-180 km/h - bez żony na pokladzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - box, 3 osoby, bagaz - 7.0-8.0l
tylko miasto - 8-9 litrow.
średnio: z reguły 7.0 - 7.5

Niestety nie mam V6 kolegi bauma, i moj TDCI pali jak pali.

Tak czy siak jestem zadowolony, chociaz ostatnio mam jakis probelmik z biciem na kierownicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

pozdrawiam