Cytat:
|
Napisał blur
Spalanie: trasa zima 130 Km/h, 4 osoby, bagaze, BOX - 5.3 - 5.6l,
trasa zima 160 km/h-180 km/h - bez żony na pokladzie - box, 3 osoby, bagaz - 7.0-8.0l
Piszac o trasie to nie mam na mysli Warszawa-Krakow czy przejazd pomiedzy innymi wsiami w Polsce, tylko autostrady w Austrii i Wloszech ... wiec nie mow mi ze jedze szybko bo chyba tam nie jezdziles jak tak mowisz.
Jezdze zgodnie z przepisami i nawet tam gdzie przepis jest absurdalny i kazde jechac 50 to jade... a jezdze tak dlatego ze uwazam ze kazdy przepis nalezy szanowac tak jak i innych uczestnikow ruchu.
|
nie zebym sie czepial, ale ani w austrii, ani we wloszech nie mozna jezdzic 160 - 180, wiec cos nie do konca jezdzisz zgodnie z przepisami.
inna sprawa, ze jadac na pustej drodze 50km/h tylko dlatego, ze taki byl znak nie do konca szanujesz ludzi ktorzy jada za Toba :fcp4 uwazam, ze jak warunki na to pozwalaja, to w takiej sytuacji spokojnie mozna jechac 60 - 70. oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos komu i 100 bedzie za malo :fcp4
co do spalania, to moje v6 wprawdzie 6l nie pali (chyba, ze jade z wylaczonym silnikiem :fcp2) ale w lecie (bez klimy) przy normalnej jezdzie (nie po miescie) wychodzilo kolo 8l. po prostu nie kupilem tego auta zeby sie z matolami scigac spod swiatel. i nic nie poradzisz na to, ze mi tyle pali(lo), bo teraz mam LPG, a tu spalanie jak zauwazylem jest mocno zalezne od stacji gdzie zatankuje :fcp5