View Single Post
Stary 27-04-2007, 10:42   #27
Bauma
ford::expert

Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
Domyślnie

Cytat:
Napisał blur
Byc moze, jezdzilem ze 2 razy w zyciu V6 i kazdy mowil ze duza pala.... moze tu jest inaczej.
przeczytaj sobie na spokojnie bez emocji :fcp1 powiedz mi gdzie ktokolwiek tutaj powiedzial ze V6 malo pala??? one nie pala mala ale potrafia malo spalic a to 2 zasadnicze roznice :fcp7 ktos kto jezdzil pare razy albo ma dostep tylko okazyjny do przejazdzki V6 badz V8 bedzie mowil ze duzo pali poniewaz wsiadzie do takiego auta zeby sie przez ta chwile za kolkiem upajac dzwiekiem i przyspieszeniem i nie mozna mu miec tego za zle tylko potem niech sie nie dziwi spalaniem rzedu 15l :fcp4 tylko wlasciciel badz uzytkownik jezdzacy V6/V8 czesciej niz okazyjnie :fcp4 moze stwierdzic wlasciwe spalanie znajac dobrze swoje auto....zreszta katalogowo minimalne spalanie mam nieco ponad 7l to czemu 8,6l mialo by byc nie mozliwe :fcp9 prawda jest taka spalanie w sprawnym aucie glownie zalezy od kierowcy nastepnie od warunkow a im wiekszy silnik tym bardziej roznice stylu jazdy mozna odczuc na wlasnej skorze bo przeciez przedzial spalania od 8l do ponad 16l jest bardzo szeroki :fcp4

P.S. w cabrio ktore teraz sprzedaje nie osiagnalem jeszze mniej niz 12l mozliwe tez ze za duzo jezdzi ono po miescie ale rowniez od tego ze w nim spalanie mnie kompletnie nie obchodzi :fcp3 :fcp4 wiem tylko ze jakad 100km/h chwilowka pokazuje 6l czyli na zachodzie jadac spokojnie tez malutko spali jednym slowem V6Forda to nie ewenement i nie tylko on osiagnie wynik ponizej 10l :fcp4