View Single Post
Stary 27-04-2007, 11:26   #32
Mondi
ford::average

Domyślnie

ech, miałem się nie odzywać, ale jednak jakoś nie mogę :fcp27
Co do tematu i zadanego pytania:

1)TDDI jest brzydszy niż TDCI, bo TDCI jest po zmianach w połowie 2003 roku, o gustach się nie dyskutuje, ale środków tych aut się nie da po prostu porównać

2)do miasta TDCi z 6 biegami to jednak ciągłe machanie lewarkiem (zawsze można wziąść automat)-jednak moja żonka się szybko przyzwyczaiła i jest zadowolona

3)spalanie akceptowalne nawet przy wciskaniu, na trasie ja nie wyszedłem na więcej niż 8,5 litra w trasie jadąc blisko maxa na autostradzie - zeby sie nikt nie czepial w DeutschalndzieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

4)opłaty-ubezpieczenia jednak niższe niż V6 a takie same jak dla 2.0 Pb, a kiedyś było 5% zniżki na diesla za jego ekologiczność :fcp11

Ja jestem strasznie zadowolony ze swojego TDCi chociaż robiłem już kilka rzeczy, ale nie związanych z tym że to właśnie to badziewne TDCi. Zapłaciłem nieco więcej, ale z pewną historią i od "dobrego" właściciela". Następne auto też będzie dieslemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moze 2.2? kto wie zobaczymy.

A o do "kłótni". Prawda leży po środku, no bo np Bauma,FromPoland ile kilometrów przejechaliście TDCi? pewnie tak mało jak ja V6Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To fakt że można mieć małe spalanie w dużym motorze - kolega ma Maxime 3.0 w manualu i w mieście pali mu 9 litrów (styl jazdy na "emeryta").Może więc palić mało. Jednak jak jedziemy na wyjazd na 2 auta to jak by nie patrzeć pasażerów Maximy przejazd kosztuje o wiele drożejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I tak na koniec: ja do miasta kupiłbym sobie najchętniej motor/skuter albo rower - przy takich korkach i trybie życia troszkę ruchu by się przydało.

Jeszcze jedno: jak to jest ze np wlasciciele Fiest/Fuzji zdecydowanie woleliby diesla i nie narzekają na niego?

Hmm, szukam Panowie kompromisu może V6 w dieslu :fcp29
Mondi jest offline   Odpowiedź z Cytatem