Temat: [S-MAX 2006-2015] Chip 2.0 TDCI 140km
View Single Post
Stary 09-05-2007, 08:32   #3
uzetex
ford::beginner

Domyślnie

Oj, nie byłbym tego taki pewien. Ja mam doświadczenie w sumie tylko z silnikami VAGu, w których są co najmniej 2 inne metody sprawdzenia:
- zgranie softu i porównanie z oryginałem
- najprostsza sprawa - sprawdzenie dawek paliwa na interfejsie podłączonym do autka...

Wiem też, że niektóre nowe autka same sprawdzają soft i informują o jego zmianie podczas wizyty w ASO - nie wiem, czy S-Max się do nich zalicza. Ale nawet w takich samochodach, da się to jakoś obejść Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Warto też dodać, że soft bywa aktualizowany przez ASO, więc dobrze się dowiedzieć, czy tuner za darmo wgra nową wersję w takim przypadku. Niektórzy wręcz oferują zgranie wersji, którą się ma po wyjeździe z ASO i darmowe wgrywanie jej przed przeglądami.

No i zawsze pozostaje box, który jest praktycznie niewykrywalny (o ile się zdemontuje go przed wjazdem do ASO). Ale ze względu na zaniżone zużycie paliwa i generalnie słabsze perspektywy podnoszenia mocy polecam tylko w ekstremalnych przypadkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
uzetex jest offline   Odpowiedź z Cytatem