View Single Post
Stary 20-05-2007, 16:35   #2
dr.big
ford::beginner

Domyślnie

BEMO w Szczecinie mozesz zapomniec, bylem tam kilkakrotnie z moim Mondeo i musze powiedziec, ze nie jestem zadowolony. Wczesniejsze porownania, to przez lata ASO Opla i Audi.

Za kazdym razem dlugi okres oczekiwania na poczatek "obslugi" przez kogos z zatrudnionych, dwukrotna wymiana przepalonego rezystora(?) od dmuchawy. W ASO w Berlinie zrobili to taniej (razem ok. 50 euro !!!) i sie dziwili czemu wczesniej w ASO tego nie zrobiono (chodzilo o wyczyszczenie jakis przelewow do wody) . Propozycja wymiany silnika dmuchawy, po pierwsze nie byla wcale potrzebna, bo silnik chodzi juz ponad 12 miesiecy od naprawy w Berlinie, a po drugie oferta cenowa przekraczajaca o 30% ta otrzymana w Berlinie (rzedu 2000 zeta !!!).
Ostatnio czyscilem, sprawdzalem i napelnialem klime, cena ASO Ford Kroymanns Berlin to 50 euro, w ASO Bemo Szczecin sie nawet nie pytalem...

Pare dni i temu chcialem kupic 4 sruby mocujace piaste kola, dwa dni wchesniej, telefonicznie powiadomiono mnie, ze sruby sa zawsze na stanie (razem ok. 20 zeta) i nie musze specjalnie wczesniej ich zamawiac, po przyjezdzie na miejsce i checi kupna (termin wymiany lozyska za 30 min) poinformowano mnie po 15 oczekiwaniu na pana zamawiajacego czesci ... ze srubek nie ma i moga byc najwczesniej za ... 2 dni.

Zenada :fcp8 .

W trakcie kilku moich pobytow w BEMO Szczecin zaobserwowalem bardzo preferencyjne podejscie do klientow flot, odstawiajacych swoje kilka samochodow na naprawy lub przeglady.
W tym ASO w piatki i soboty klient indywidualny jest jedynie balastem i "wypelniaczem" luk w momencie czasu wolnego. I to mimo telefonow i proby otrzymania terminu z tygodniowym wyprzedzeniem :fcp8 .
To moje zdanie na ten temat, a Mondeo jezdze juz od 2 lat i jestem z niego zadowolony, ale nie z ASO Szczecin...
dr.big jest offline   Odpowiedź z Cytatem