Cytat:
|
Napisał sajmon1
czy miałbyś bardziej czytelne te rysunki kodowania kluczy?
|
Bardziej czytelnego nie mam, ale moim zdaniem to jest naprawde dosc czytelne. Ale znaj moje serce :fcp1 . Umieszczam "tłumaczenie" kodowania kluczyków
"Aby zaprogramowac kluczy zapasowy, nalezy przekrecic kluczyk głowny (czerwony) w stacyjce do pozycji II. Kiedy zaswieci sie lampka kontrolna nalezy wylaczyc zaplon, wyjac kluczyk ze stacyjki, a nastepnie nalzey poczekac az lampka kontrolna zaswieci sie ponownie (około 2 sekund). Kiedy lampka kontrolna zgasnie masz 10 sekund na zaprogramowanie 1 kluczyka przez wlozenie go do stacyjki i ustawienu w pozycji II. Zapalenie sie lampek prze 3 sekundy oznacza poprawne zaprogramowanie kluczyka". Chcac zaprogramowac kolejne trzeba cala czynnosc powtorzyc max 15 kluczyków.
Cytat:
|
Napisał sajmon1
Posiadam dwa klucze: w tym jeden czerwony bez żadnych guzików, a drugi jest czarny z przyciskami widnieją na nich strzałki.
|
Czerwony jest tylko do programowania, czarny natomiast moze byc, ale nie musi z immo. Ja mam dwa kluczyki jeden z czerwona kropka i jeden zupelnie czarny i oba maja immo. A praktycznie jestem pewien ze ty tez posiadasz immi w roczniku 98
Cytat:
|
Napisał sajmon1
czerwony klucz- po włożeniu w stacyjkę świeci dioda 3s, po wyłączeniu zapł. świeci 3s, przerwa w świeceniu 10s, potem błyski co 2s.
|
To jest wlasnie programowanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do nie dzialania zamka z pilota to chyba cos z elektryka