Temat: opony letnie
View Single Post
Stary 08-06-2007, 22:21   #44
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie

Przez ostatni rok jeździłem na BFGoodrich GForce Profiler 205/55/R16. Przejechałem ok. 30.000 km.
Uwagi:
- pomimo bieżnika w V i tego że założone były do kombi - opony nie ząbkują a więc '+'
- niska cena może zmylić, prowadzenie auta w zakrętach i na mokrym jest pewne jak w oponach wyższej klasy '+'
- wygląd bardzo na korzyść '+'
- po ok 25.000km zaczeły hałasować '-'
- po roku i wspomnianym przebiegu pozostało ok 5,5-6mm - ścierają się więc dość szybko - jak to V '-'

Podsumowując - całkiem przyzwoite opony - w końcu Focusy WRC na takich jeźdźą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Teraz jednak leżą zdjęte i czekają na swojego nabywcę na rynku wtórnym. Miejsca ustąpiły oponom z wyższej półki a dokładnie Goodyear Excellence. Przejechałem na nich 1500-2000km. Pierwsze wrażenia opony zdecydowanie cichsze od BFGoodrich i w ogóle cichsze niż większość opon - bardzo duży plus. Auto prowadzi się jak po szynach, choć czasami w koleinach lub na piasku przy poboczu dziwnie myszkuje (nie wiem jednak czy to wina opon czy coś zaczyna się dziać z zawieszeniem). Jednak nawet po tak niewielkim przebegu wiem, że lepiej dołożyć te 200-300 zł i wybrać oponę z klasy premium.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem