Temat: [Galaxy 1994-2000] Kodowanie kluczyka
View Single Post
Stary 21-06-2007, 18:39   #14
drozdi
ford::amateur

Model: MK3
Silnik: 1,6 115KM
Rocznik: 2012
Domyślnie

witam, a ja porusze znowu temat gdyz centralny u mojego ojca nadal nie dziala na pilota, procedure programowania przeprowadzalismy kilka razy, jak nie kilkanascie i nic nie daje, mam pytanie czy po trzykrotnym przekreceniu kluczyka w lewo zapala Wam sie dioda w drzwiach tak jak wg instrukcji apacza???? dzisiaj pobawilem sie troche, rozgrzebalem czujniki i sterownik, przewody z czujnikow do sterownika sa ok, na czujniku jest masa, zasilanie i trzeci przewod sygnalowy, troche mnie dziwi obecnosc na przewodzie sygnalowym 10,5 V w stanei spoczynku, po zainicjowaniu nadawania napiecie to spada o ok 1V, napiecie to jest wystawiane przez sterownik bo po odpieciu czujnika nadal jest a gdy odepne strownik to na przewodzie sygnalowym nie ma napiecia, czyli ono nie przechodzi na przewod sygnalowy przez czujnik.rowniez dziwi mnie fakt ze wg programu TIS przewod sygnalowy z czjnika przedneigo idzie na pin 26 kostki polaczeniowej sterownikA (modul A77) i to w praktyce sie zgadza, natomiast wg TIS przewod sygnalowy z czyjnika tylnego ma isc na pin 27 kostki polaczeniowej sterownika (zlacze C230) , a w praktyce pin ten w steroiwniku nie jest z zadnymi elementami polaczony, poprostu wisi w powietrzu, a na przewodzie sygnalowym tylnego czujnika jest 10,5 V czyli przewod ten jest z czyms polaczaony, nie jest to rownolegle pol;aczenie przedneigo i tylnego czujnika gdyz nie pa przejscia miedzy kablami, jutro posiedze dluzej i wybadam do ktorego pinu sterownika idzie przewod sygnalowy z tylnego czujnika,, troche za duzo wych wywodow, moze zamieszalem, ale staram sie to uruchmic, moze jest na forum elektronik ktory wie cos wiecej na ten temat??? ;'];] pozdrawiem i z gory dzieki za wszelkie info, dodam ze po przekreceniu kluczyka w lewo i jego dluzszym przytrzymaniu szyby sie opuszczaja , a po przekreceniu w prawo zamkaja, czyli wygladaloby na to ze sygnal idzie do sterownika, , centralny z kluczyka tez dziala ok,
drozdi jest offline   Odpowiedź z Cytatem