View Single Post
Stary 06-09-2007, 13:58   #22
mbartosz
ford::average

Domyślnie

W sprawie ropy w firmie, w której pracowałem mieliśmy dwa focusy tddi i dwa mondki tddi, przejeżdzały bardzo dużo a ganiały głównie na wschód (Rosja, Ukraina, Białoruś, nawet chyba raz był jeden z nich w Izraelu) -- w każdym razie zasada była jedna -- nieważne co lejesz, raz na 5000 km dodać ulepszacza czyszczącego układ paliwowy i samochody chodziły bez żadnych kłopotów jeśli chodzi o silnik. A tankowane były z oszczędności bardzo często czymkolwiek najtańszym na wschodzie (kierowcom się to bardziej opłaciło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W każdym razie tddi chyba dość dobrze tolerują byle jakie paliwo, bo autka miały po 250-300 tyś km i jeździły, w jednym mondeo był kłopot jakiś z wtryskami. Za to jedyny tdci padł bo niecałych 100 tysiącach, wiem, że koszt wyszedł pod 14 tyś. złotych więc podejrzewam, że pompa się skończyła zupełnie.

No cóż, ja i tak na szczęście prywatnie bujam się 1.8 td Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. -- 2,7 zl za 1 litr ON ze wschodu i można ganiać ile wlezie (mam nadzieję!)

Pozdrawiam,
Mareq