czyli w zasadzie wiedzialem co i jak ale sam tego nie zrobie
dzisiaj wyregulowalem sobie MBC
powiem szczerze ze jestem slepy
wczesniej zdawalo mi sie ze jest ustawione ok ale dzisiaj jak wzialem to mano do reki to zalamla bo nie ustawilem na 1Bar lecz na 10!!!
wiec wiedziac co i jak zalalem do baku i w trase i po 15-30 min i 25km mam juz stale max 1 Bar, pik dochodzi do 1.05 max 1s i jest cacy tak ciagnie do 4k rpm pozniej pewnie odciecie
poza tym ze ten auto gauge pokazuje mi 0.8 ale on jest od pokazywania a nie od mierzenia - wole nie myslec co bylo jak pokazywal 1.3
a tak wracajac do tematu
czy jak by zalozyc chlodnice oleju (w ogole to olej zmieniam co 10k km i nie lotos) turbinka podobno wytrzymuje 1.3 - na takim cisnieniu nie jezdzi sie przeciez caly czas wiec moze dalo by na dluzsza mete tak uzywac autka ??? warunkiem chyba jest tylko odpowiednie wychlodzenie tlokow
[ Dodano: 2007-09-19, 08:04 ]
wczoraj wyciagnalem z auta przeplywke celem czyszczenia
nie mialem kluczy ktore by pozwolily na jej calkowite otwarcie (rodzaj torxa z dziurka w srodku) ale za pomoca natrysku alkoholem oraz operowania patyczkiem do uszu wyczyscilem w srodku te metalowe preciki
byly cale zasyfione kurzem i chba oparami oleju teraz wszystko jest czysciutkie samochodzik lepiej odpala i mam nadzieje ze bedzie mial mniejszy apetyt na paliwko i lepiej reagowal na prawa stope
|