Cytat:
|
Napisał blur
Moim zdaniem przy takim przebiegu rocznym to tylko benzyna + gaz. Żeby diesel się zwrócił to trzeba troszkę jeździć ... oczywiście pomijam chęć posiadania diesla. Ponadto jest problem ewentualnej awarii wtrysków. Jeżeli kupi autko w dieslu to pewnie będzie miało spory przebieg i wymiana wtrysków może być faktem.
Co do zakupu diesla przed liftem jako "wysokiego ryzyka", to się z tym nie zgodzę. Mam 160k kilometrów i wymieniłem wtryski. Jakaś strasznie droga impreza to nie jest. Na szczęście omijają mnie inne awarie narazie, ale wiem że im przebieg większy tym pewnie coś tam będę musiał robić. ale takie to już jest.
Rozsądek nakazuje kupić benzynę ... a wybór i tak należy do Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego tomiscorpio ...czy ty masz jakiś kompleks na punkcie nowych diesli ? W każdym Twoim poście wylewasz żale na temat diesli a nawet takiego nie posiadasz. Nawet jakbym uważam że scorpio benzyna czy inne benzyki są do niczego, to tego nie napisze bo nie mam takiego auta i nie czuję się na siłach go oceniać. No chyba, że ty jesteś jeden z tych co wszystko wiedzą. Co do elastyczności na trasie to się nie kompromituj. O spalaniu tez nie wspomnę, bo mi pewnie zostaje 3-5 litrów na 100 km względem Ciebie.
ace2 ..ależ ty frustrat jesteś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czasy bezawaryjnych toyot skończyły sie w 1997 roku ..miałem wtedy i wiem że były niesamowite. Teraz to turcja z silnikiem robionym w Polsce.
|
kolego pierw sie dowiedz co to oznacza elastycznosc. Zreszta nawet jzu w telewizji chyba to zrozumieli bo juz nie robia testow typu 80-140 na 5 biegu bo to nie jest elastycznosc.
Robia teraz normalnie przyspieszenie80-140 na jakim biegu akurat pasuje i dobrej mocy danego silnika.
To ze nie mam to nie znaczy ze nie jezdze takim. Temat jest co lepsze to napisalem co lepsze masz inne zdanie oki tylko podawaj argumenty jakies. Bo to ze na 5 biegu mozna przyspieszac z 60 km/h to taki argument ze szkoda gadac. Wtedy to sobie trzeba wsadzic silnik elektryczny. Jest takie cos jak skrzynia biegow i tego sie uzywa.
Prawdziwa elastycznosc to ma ford focus st duzy zakres momentu i mocy.
Jezeli silnik ktory przyspiesza od 2 tys do 3,5 ma elastycznosc to nie mamy o czym gadac.
Sa dwie konstrukcje silnikow z nisko polozona moca i wysoko.
Postawisz diesla i benzyne zaczniesz przyspieszac od 1500rpm na biegu wyzszym to benzyne nie ma szans , lecz rowneirz mozna zrobic ze startuje sie z rolowanego od 4 tys rpm diesel nie ma szans.