View Single Post
Stary 27-09-2007, 15:57   #39
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie

widzicie w tym kraju to sie jedno tylko "na pewno" wie: ze sie kiedys umrze!!! a reszta to moze albo i nie...

gaz-fajna sprawa juz chyba w 5tym aucie mam i raz gorzej raz lepeij ale chodzi,tylko czy ten gaz za rok czy poł nie bedzie np po 3 zł????kto to mzoe wiedziec prawda?!

a paliwka czy ON nie podwyzsza ceny i co??kolega mi sie z gazem ugotuje i bedzie klął ze mogł tdddi czy tdci kupic...

i taka to loteria...

a powiedzcie -bo ktos juz wczesniej jednego tylko posta o tym chyba napisał,taki gazik w 2,0 w miescie to 13 czy wiecej litrów wyjdzie??trasa ok 10-czy wiecej?nie ksiazkowo tylko z doswiadczenia?!
a i jeszcze jedno pytanie-czy jak do benz załozy sie gazik to kom bedzie pokazywął faktyczne spalanie gazu czy "jak by" na paliwie auto jechał-czyli pewnie mniej? jak to jest?

a dieselek w miesicie na tych krótkich odcinkach to te 8,5l musi!!!! wypic czy za duzo liczymy?na trasie to te 6,5 nie wiecej prawda?jadac ok 130-140km/h ???
bo np bora combi mojego kolegi tdi 116km pali mu w miesicie ok 7ltez krótkie trasy - wiec to 1,5 l wiecej,a to dosc sporo,biorac pod uwage ze bora nie jest tez az taka mała i lekka,prawda?

pozdrawiam