View Single Post
Stary 28-09-2007, 09:29   #50
adi
ford::professional

Model: Mondeo mk4 Titanium X Combi,
Silnik: 2,0 tdci 143ps
Rocznik: 2010
Domyślnie

adi napisał:
"planowane przebiegi to co rano dp pracy ok 12km i powrót ,plus wyjazdy weekendowe na działkę ok 30km w jedna stronke ,dodatkowe 700-1000 wakacyjnych dorywczych wypadów wakacyjny wypad na urlop raz w roku ok 1500km i zima nartki w górach kolejne 1000
razem ok 15-18tyskm rocznie "

ntgale napisał:
"a nie sądzisz, że porównywanie dwóch "suchych" liczb bez informacji o warunkach mija się z celem? co innego gdy dojeżdżasz do pracy 20 km gdzieś w mniejszych miejscowościach a co innego gdy dojeżdżasz te same 20 km przez Warszawę np. przez 1,5h tą drogę - nie ma prawa palić wtedy mało"

więc juz w pierwszym poscie napisałem o jakie przebiegi mi chodzi,a ze z Łodzi jestem...to chyba logiczne ze włanie tu jeżdząc

llechu, a no widzisz -ja mam swojego 2,0 zagazowanego i ledwo udaje mi sie utrzymac 14l gazu w miescie a zima wole juz nie liczyc nawet...cos kiepaw ata moja instalka jest,choc "teoretycznie"wszytsko z nia ok jest....

dla tego pytamy-i mamy nadzieję ze mk3 ma ten silnik jakis oszczedniejszy i bedzie mniej tego paliwka-gazu pił -bo przeciez 14l gazu to wynik nie do przyjęcia jest-max 13 litrów!!!! tak mi sie wydaje...czyz nie?!
dla tego pytamy i kalkulujemy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a co z tymi wtryskami w benzynie?bo jeszcze nikt nam o tym nic nie powiedział...spotkał sie ktos z czyms takim?!

pozdrowionka