.darekm czyli silniczek działa(tak chodziło mi o przyśpieszacz zapłonu,który jest pod akumulatorem-ja nazywam go silniczkiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.),to teraz zrób tak: jak silnik bedzie 100% zimny, uruchom go i naciagnij tą linkę która idzie od tego "silniczka",linka ma regulacje takie czarne "coś"(jak w hamulcach w rowerze) tylko zapamiętaj ile razy przekręciłeś na wszelki wypadek gdyby to nic nie dawało,no i tak naciągaj tą linke do póki nie uzyskasz obrotów takich jak zwykle masz.Najlepiej robić to w dwie osoby jeden naciąga linke drugi luka na licznik jakie są obroty,bo ważny jest czas-trzeba to zrobić szybko zanim silnik sie nagrzeje i obroty same sie ustabilizują,sam wiesz ile to trwa.
powodzenia
[ Dodano: 28-10-2007, 20:42 ]
aro25okazuje sie że zatrzyywanie sie na pozimie 900-1000obr jest normalne,moze na poziomie 1100 nie zabardzo może tzreba wyregulować,u mnie teraz zatrzymuje sie na 1250 jutro bede z tym walczył zaraz wrzuce fachowy opis jak to zrobić.
[ Dodano: 28-10-2007, 21:01 ]
są tu zaskanowane trzy strony z mądrej książki
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=69357808053953376750
ja to czytałem 4 razy i jeszcze wszystkiego nie łapie
apropos:ile wam palą auta na 100km? bo mnie tak 7litrów jeżdże raczej w mieście i troche trasą do 120km/h, i ile macie zwykle obrotów jak silnik ciepły ja 750