View Single Post
Stary 30-10-2007, 10:56   #1
DriverMSG
ford::amateur

Domyślnie Jak ustawić zawory i zapłon w silniku V6 3.0

Witam. Nie jestem pewien czy temat w odpowiednim dziale , ale ten wydał mi się odpowiedni.

Właśnie próbuję uruchomić trzy litrowy silnik Ford V6 , jednak nie jest to samochód tej marki.
Samochód którego dotyczy mój problem to Reliant Scimitar Sabre GTE '73 z w/w silnikiem . Posiadam takie 2 silniki i muszę jeden z nich uruchomić . Bardzo proszę o pomoc.

Jeśli potrzebne są inne zdjęcia silnika , lub więcej danych , to mogę je zebrać - proszę pisać.

I tu moje pytania :
1-Czy kolejność zapłonu w tym silniku to 1,2,3,4,5,6 ?
2-Jaki jest kąt wyprzedzenia zapłonu ?
3-Jak powinne być ustawione luzy na zaworach ?

Dodam że szukałem odpowiedzi w google - bez rezultatu.
Zamieszczam kilka zdjęć tego silnika i samochodu.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
DriverMSG jest offline   Odpowiedź z Cytatem