Temat: [Mondeo 2000-2007] Kasowanie kontrolki wtrysku
View Single Post
Stary 31-10-2007, 10:39   #13
blur
ford::advanced

Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
Domyślnie

Witam

Byłeś w firmie w której z właścicielem trochę się ściąłem na słowa. Nienawidzę poprostu drobnych cwaniaczków jak on który na dzień dobry, wali ci per TY, KOLEGO i zanim mechanik zdiagnozuje co się stało to już zdąży ci cenę podać. Do mechanika nie mam nic, sympatyczny facet.

Szkoda że nie pojechałeś 100 km dalej, bo by spokojnie za 2000 PLN zrobili to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ja zbiornika nie płukałem.

[ Dodano: 31-10-2007, 10:49 ]
Cytat:
Napisał xavi
Uwagi fachowca:
1. Pomimo, że wtryski nr 1 i nr 2 są OK – to zbierać kasę bo skoro padły 2, to przyjdzie niedługo czas na pozostałe.
2. Zawsze stosować filtr paliwa Ford, ponieważ zatrzymuje osady od 2 mikronów wzwyż, a pozostałe „noname” od 6.
3. Filtr wymieniać co roku.
4. Nie stosować paliw ulepszonych typu Ultimate, V-Power itp. bo to nic nie daje, lać zwykłą ropę z Orlenu na nowych stacjach.
5. Profilaktycznie do co 10 tankowania wlać 100 ml mixolu do zbiornika paliwa.
6. Nieprawdą jest, że wtryski po 2003 roku nie padają (na sąsiednim stanowisku stało takie mondeo również do wymiany).
7. Na moje sugestie, że Ford powinien potraktować padające wtryski jako wadę fabryczną dostałem w odpowiedzi pytanie, że jak można to udowodnić ? ! ?
8. Na pocieszenie – w wczorajszym dniu, zakład wymienił przede mną już 3 kpl. wtrysków w TDCI.

Co myślicie na temat tego płukania baku ??
AD.
1. Filtr FORD to filtr Delphi lub FoMoCo ...czy jakos ta
2. Być może u mnie awaria stała sie na filtrze Bosha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3. Lub przy każdej wymianie oleju Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
4. eeetam.
5. Mi też tak radzili w warsztacie, ale jakoś się bałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
6. Samochody przed liftem maja większe przebiegi to i awarie wtrysków sa częstsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
7. marzenia
8. norma

pozdrawiam i szykuj się na wymianę kolejnych dwóch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... ci co wymieniają twierdzą że różnica ciśnień je dobija - te stare znaczy.