View Single Post
Stary 12-11-2007, 21:14   #9
MaciekB1
ford::amateur

Model: Fokus MK1 kombi
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 1999
Domyślnie

1. Prowadzenie - optymalna twardość i sprężystość
2. Pozycja za kierownicą (pełna regulacja kierownicy i wygodne dla mojej postury fotele)
3. Bagażnik w kombi jest ustawny i ma fabryczne uchwyty do mocowania bagażu. Roleta łatwo się zdejmuje, a w czasie jazdy nie stuka.
4. Sylwetka i wnętrze ładne zaprojektowane (nie licząc wielkich otworów na butelki).
5. Poza pedalierą i jednym świerszczem w okolicy włącznika awaryjnych (już go załatwiłem) nic zbytnio nie trzeszczy i nie stuka. Coś się odzywa sporadycznie w okolicy tylnych drzwi. Nie znoszę trzeszczących samochodów, a tu jest wszytko OK.

A razi mnie kilka niedociągnięć, które w samochodzie zaprojektowanym w latach 90-tych nie powinny już się przytrafiać. Oprócz typowych usterek jak rdzewienie (mój jeszcze się trzyma), stukająca pedaliera (to mam i się nasila), bezsenasowny układ przednich wycieraczek (prawa zostawia wodę po stronie kierowcy, kiedy lewa już jest dalej - skutkiem jest ściekanie wody przez środek szyby. Tego nie miałem w żadnym aucie do tej pory). Wydaje mi się, że ogrzewanie nie jest zbyt wydajne, a mrozy się jeszcze nie zaczęły. Chyba, że to problem filtrów.

Ogólnie to tyle, ale mam ją dopiero tydzień, więc się poznajemy dopiero.