a teraz jeszcze kilka wskazowek
jak zobaczysz na zdjeciach, byla na poczatku tylko jedna mala przerwa w przewodzie po polaczeniu go wlaczylem mate i okazalo sie ze dalej nie grzeje, ale znalazlem najbardziej podejrzane miejsce i trafiony, nastepna przerwa, po jej polaczeniu wlaczylem mate i poczekalem kilka minut i te miejsca ktore byly uszkodzone ale jeszcze przewodzily, nagrzaly sie bardzo mocna tak ze palily plutno, je tez porozrywalem i polaczylem od nowa, nakoniec najlepiej by bylo wsadzic kabelki w koszulke termokurczliwa ale ja nie mialem wiec zawinalem starannie izolacja.
jak pisalem powyzej zamienilem siedziska raz ze tylko jedna mata byla u mnie posuta wiec bezpieczniej mi sie wydawalo ta naprawiona posadzic u pasarzera (sila rzeczy mniej uzywana), poza tym lepszy fotel bo mniej wysiedziany, a na koniec jak zobaczysz na zdjeciach a pozniej u siebie maty sa poprzerywane na poduszkach bocznych na zewnetrznej fotela, bo jak sie wsiada czy wysiada to sie o nie zachacza, te wewnetrzne poduszki sa natomiast jak nowe (przez poduszki mam na mysli to wyprofilowanie co ma trzymac troche w zakretach) wiec po zamienienu siedzisk ta zuzyta strona jest po tej nieuzywanej stronie i na odwrot.
jak widzisz na zdjeciach do naprawy maty nie trzeba rozpinac (zdejmowac) tapicerki wystarczy ja odwinac do gory, z czym nie bedziesz mial problemu, na okolo fotela idzie drut ktory jest pozakladany w jakies zakamarki, wystarczy go zrobic luznym i tyle. wtedy gabka jest juz luzna i schodzi z siedziska razem z pokryciem
ale wywalilem referat
mam nadzieje ze jasny jak cos to pytaj
|