View Single Post
Stary 26-11-2007, 23:21   #15
kubu$
ford::beginner

Domyślnie

Dla mnie Foka ma po prostu to coś, co urzeka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wzornictwo - po zaprojektowaniu FF1, konstruktorzy Forda zabrnęli w ślepą uliczkę - nie da się udoskonalać doskonałości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nic dziwnego, że spod tego samego pióra wyszła Kaczka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą w ogóle jakikolwiek ruch mógł się od tej pory odbyć tylko wstecz. Niech się nikt nie obraża, ale dla mnie FF2 to jest regres, a nie postęp (mówię oczywiście wyłącznie o samej linii nadwozia). Zobaczymy, może ten FF2008 to będzie jakieś cuś fajnego...

Właściwości jezdne - to moje pierwsze własne auto, ale miałem okazję jeździć innymi. Foczka bardzo elegancko trzyma się drogi, raz nawet miałem niestety przyjemność się o tym przekonać, kiedy jakiś tuman w beemie wyjechał mi na kolizyjny. Autko zapiszczało o podłogę i bez zbędnego oporu powróciło na poprzedni tor jazdy (a że prędkość była "lekko" powyżej 120 km/h - to nie lada wyczyn).

Wyposażenie
- no co prawda dałem się trochę naciągnąć, bo myślałem, że Ghia to synonim jakiejś kategorii lux, czy coś takiego, ale nie narzekam. Podusie, aluski, cztery tarczki - nie jest źle. Tylko radio mogli dać już jakieś lepsze, może z mp3 (poradziłem sobie kupując transmiter mp3/FM - bardzo polecam - pasuje nawet dziadkowi do radia Tramp (po przestrojeniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)). No i rzeczywiście ten podłokietnik to mógłby być, przynajmniej w Ghii by pasowało...

Dynamika jazdy - no to jest dopiero poezja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Technologia silnika ma już 10 lat, a nadal trzyma standardy. No nie może konkurować z beemami, ale taką Hondę Civic to na światłach można odsadzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardzo ładnie hamuje silnikiem, bez szarpnięć, co pozwala na oszczędność paliwa - na setce do 1,5 litram zwłaszcza przy dynamicznej jeździe.

Cena - no nie jest to może jakieś supertanie autko, ale do najdroższych też nie należy. Miałem tylko problem w US-ie, bo uznali, że za tanio kupiłem (może jakieś stare tabele mieli). Ale jak pokazałem umowę sprzedaży, to zamilkli. Koszty serwisowe też są średnie, a wiele można zrobić samemu - tu pozdrowienia dla p. Dietera Korpa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ogólna ocena - ja jestem więcej niż zadowolony. Fokal dzielnie trzyma klasę na stołecznych drogach, a jeszcze jak wyjedzie prosto z myjni nawoskowany i wypolerowany no to palce lizać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Starzeje się jak supermodelka - niby czterdziecha stuka, ale z pościeli bym nie wygonił :fcp12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.