Nasz rząd nic nie wymyśli bo by na tym przestał zarabiać jakby się przestało opłacać ludziom kupować. A i bezrobocie by wzrosło (bo wszyscy właściciele i pracownicy przydrożnych stacji straciliby zajęcie) i notowania wśród wyborców by spadły. Wbrew pozorom nie jest to takie hop-siup jak ci się wydaje.
Co do 80zeta dodatkowo rocznie za przegląd to mnie nie rozśmieszaj, że to jakaś znacząca kwota. Jeśli to dla kogoś znacząca kwota w utrzymaniu auta, to nie powinien ani diesla ani LPG mieć, tylko na bezołowiowej śmigać te "raz do roku wkoło bloku". Dzieci nie mam, więc tego argumentu nie zbiję, chociaż... Można nie zawsze wozić koło zapasowe i w bagażniku miejsca tyle samo :fcp3
Co do opłacalności instalowania samemu - ja tak właśnie zrobiłem i się opłacało. Choćby z tego powodu, że wiedziałem co mam. Opłacało się na tyle, że wystarczyło mi w tym roku zaoszczędzonej na paliwie kaski na używane TDCI. :-) Na razie żałuję, że nie kupiłem benzyny i nie zagazowałem mimo, że jeszcze nic nie dokładałem do niego.
|