Temat: [Mondeo 1996-2000] Nowa zima, stary sposób.
View Single Post
Stary 16-12-2007, 10:29   #27
Andrzej10
ford::average

Model: Mercedes Vito, Sprinter, E-klasa + Ford Ranger Wildtrak, Ford Mondeo MKII
Silnik: 2,2 CDI, 2,2 CDI, 2,7 CDI no i 3,0 TDCI, 2,0 benzyna
Rocznik: to zależy
Domyślnie

Cytat:
Napisał llechu
Cytat:
Napisał norbi333
Siedząc w aucie nigdy nie zauważyłem ,żeby sie włączył nawet latem.Zresztą u mnie nie słychać go ani nie odczuwam jego włączenia.Stojąc przed samochodem dopiero słyszę kiedy się włącza :fcp2
Bo tego w ogóle nie słychać w środku. Nie wiem jak jest w V-ce, ale w R4 jest tak, że na jałowym, albo na małej prędkości na 1-ce, czy 2-ce temperatura waha się. Podchodzi powoli pod czerwone pole i potem ekspresowo wraca tak do litery A (to jest właśnie moment zadziałania wentylatora - 15-20 sekund). Jak podpinaliśmy ze Sławkiem interfejs, to było tak, że przy 103-104 stopniach się załącza, a przy około 95 się wyłącza.
Mam 2 żędowe monki jeden 1,8 a drugi 2,0 i takie zachowanie nigdy nie miało miejsca. Jak wskazówka wędruje do czerwonego pola znaczy że coś nietak z termostatem albo z czójnikami. Co jak co V6 jest to zupełnie inny świat tym bardziej że Norbi333 mposiada ST.

Co do zasłaniania wlotu na chłodnicę jest moim zdaniem bez sensu. Jeśl;i producent nie przewidział takiej opcji to znaczy że nie jest to potrzebne. Pozdrawiam
Andrzej10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem