View Single Post
Stary 23-12-2007, 16:59   #1
damianoso
ford::beginner

Model: Galaxy [Mk3]
Silnik: Diesel 2.0
Rocznik: 2006
Domyślnie Kodowanie kluczyka, programowanie kluczyka

Posiadam dwa kluczyki do auta, jeden z nich zakładam że to jest główny kluczyk posiada dwa "breloczki" (nie wiem jak to nazwać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) na którym znajdują się 3 elementy (tak jak pokazano w instrukcji przykładowo na stronie 98, 99) czyli otwieranie drzwi, zamykanie drzwi i otwieranie zamykanie bagażnika. Na drugi breloczku znajdują sie dwa szare przyciski (ja stosuje głownie ten większy do otwierania i zamykania drzwi przy jednoczesnej aktywacji deaktywacji alarmu.

Problem polega na tym że przy kupnie auta były właściciel powiedział mi że przy głównym kluczyku w "breloczku" zawierającym trzy elementy wyczerpała się bateria i on używał tylko "breloczka" z dwoma szarymi alementami. Więc ja też używałem "breloczka" z dwoma elementami dzisiaj kupiłem baterię i okazało się że "breloczek" z 3 elementami wciąż nie działa, co ważne w breloczek ten był bez baterii prze 2 dni. Powiedziano mi że mogę mieć problemy ponieważ coś tam mogło się rozkodwać.

Przeszukałem instrukcje i znalazłem dwa terminy:
- Programowanie kluczyka (strona 100)
- Kodowanie kuluczyka (strona 104)
postępowałem zgodnie z instrukcją jedak nic to nie pomaga wciąż "breloczek" z trzema elementami nie działa.

W sumie mógłbym dalej tak otwierać i zamykać drzwi tym drugim breloczkiem ale wkurza mnie że przy otwieraniu i zamykaniu słychać sygnał dzwiękowy, co ma znaczenie jak sie mieszka w blokowisku i wraca się o 2.00 w nocy (sąsiedzi mogą się wkurzać - i moim zdaniem słusznie). Druga sprawa jest taka że troche mnie niepokoi że ostatecznie będe musiał jechać do ASO i wydać kupę kasy. I tutaj chciałbym zapytać czy w moim przypadku mogę "uruchomić" tego breloczka we własnym zakresie ???

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 27-09-2019 o 07:51 Powód: Dodano prefix
damianoso jest offline   Odpowiedź z Cytatem