View Single Post
Stary 07-01-2008, 19:27   #30
blur
ford::advanced

Model: był :(Mondeusz ST 220
Silnik: 3 lytry ;)
Rocznik: 11.2004
Domyślnie

Witam

Muszę się pochwalić, że mam nowe kompletne sprzęgło i dwumasówke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wstępne piski łożyska później się pogłębiły by następnie sie wyciszyć i już myślałem że mu przejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nic takiego się nie stało, bo następnymi objawami były chrobotania i szurania występujące po naciśnięcia pedału sprzęgła. Od momentu pojawienia sie pisków do wymiany przejechałem około 10 tys km (prze chyba 1,5m-ca) , więc dało się na nim troszkę pojezdzić, ale było coraz gorzej

Koszty:
- koło dwumasowe LUK nr 415 0168 10 - cena 908,52 PLN
- sprzęgło kompletne (łożysko, wysprzęglik, tarcza docisk) LUK nr 624 3136 33 - cena 894,19 PLN.
- wymiana 450 PLN - czas pracy mechaników 7h

Trzeba zwracać uwagę bo są różne konfiguracje w pudłach, ale jak zwykle okazuje się że jak sie kupuje wszystko w komplecie to najtaniej.

Diagnoza mechanika po rozebraniu: łożysko do wywalenia, tarcza i docisk mogą być, dwumasówka zajechana ... szorowało aż po nitach ... dziwne urządzenie. Waywaliłem wszystko i założyłem nówki.

Wrażenia: sprzęgło jakieś cholernie ostre się stało ... jakoś dziwnie szybko zbiera i chce jechać ... aż kangura dwa razy zrobiłem. Pedał sprzęgła zbiera ładnie i raczej nisko, z tym że jest bardziej sprężysty. Miałem też telepanko jak jeździłem ostatnimi czasy i myślałem ze to wina przegubu. Teraz to ustąpiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Znowu lubię mojego tyfusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .