Cytat:
|
Napisał mmmk
tyle,ze np w fordach (ostatnich ktore mialem) jest tak,ze jak sie wlacza swiatla mijania to dopiero wtedy mozna wlaczyc halogeny i tylne przeciwmgielne
|
W mojej fieście wystarczy włączyć postojowe i już sobie możesz doświetlać drogę na 5 m do przodu, bo tyle gdzieś dają te przednie. Przednich na poważnie użyłem raz, wpadłem w takie mleko, że jechałem 20 km/h i dzięki przeciwmgielnym (przeciwmgłowym?) widziałem skraj jezdni kilka metrów przed sobą i jego się trzymałem. Włączam je też gdy widzę z przeciwka włączone i zawsze z komentarzem: "zobacz, ja też wydałem dodatkowe 1000zł a się nie chwalę" ;-)
Co do stopów, nie przeszkadzają mi jakoś strasznie, choć trafiają się miszczowie migający sobie nimi i to już drażni. Sam jednak zaciągam ręczny, prawie zawsze, nie blokuję jednak ruchu, stojąc z przodu zwykle jestem w stanie przewidzieć zmianę świateł (ew. za wcześnie wrzucam jedynkę i chwilę czekam na sprzęgle), gdy czekam w dłuższej kolejce gasnące stopy poprzedników pokazują że pora się zbierać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.