Temat: [Mondeo 2000-2007] Wtryskiwacze 2,0 Tdci ustrka czy co ?
View Single Post
Stary 13-01-2008, 20:21   #19
leszek28
ford::amateur

Domyślnie Re:

cześć jestem nowy na forum i chciałem sie podzielić swoimi doświadczeniami.
ford mondeo 2.0 TDCI z 2002, gdy zaczeły sie problemy czuć było że samochód jak przwkracza ok 3000 obrotów wpada jakby w pustkę na ułamek sekundy, oczywiście bardzo często wyłączał sie przy przycisnięciu go szczególnie na 4 biegu, niestety częspo podczas prób wyprzedzania. wyuczyłem się gasis go i zapalać wbiegu ale problem był większy jak było ciemno bo gasły swiatła na chwilę, wtryskiwacze zostały wymienione na nowe, wszystkie cztery, wspomne tylko że regulator ciśnienia też był sprawdzany, nie było żadnych opiłków itp

niestety obecnie znowu zaczęły sie problemy, nie ma już uczucia braku mocy, auto idzie ale nagle silnik pada i tak wkółko. zaczął się też problem z zapalaniem, kręci jakby był zapowietrzonu układ, zaczyna migać słynna sprężynka, zazwyczaj za trzecia próba sie udaje.

błedów co jeden to inny, teorii jeszcze wiecej, wsumie to przepływomierz powietrza jest tez niestabilny ale był podmieniany i jakby wiecej pali ale i tak mu się poprawiło po wlaniu jakiegoś preparatu do czyszczenia
leszek28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem