25-01-2008, 09:39
|
|
|
ford::average
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI 125 KM
Rocznik: 2007
|
Re: Nowe MOndeo kombi IV- lista ewentualnych usterek
Cytat:
|
Napisał DE-BOSS
Witam,
to może i ja się podzielę jakimiś swoim uwagami
- zagłówki przednie mają luzy na prowadnicach,i podczas jazdy słuchać 2 cm od uszu "du du du du" opuszczenie na maxa wycisza je, no ale po co w takim razie są regulowane?
Ciekawe ja już nakulałem 6500 km i zagłówki trzymają się idealnie w prowadnicach i to niezależnie od położenia
- maska przednia opiera się na kawałku twardej gąbki (by nie drgała podczas jazdy)
Podczas jazdy w deszczu ,gąbka mięknie i widać wyraźne drgania maski przez przedniąszybę. Radzę więc owinąć tą gąbke w sreberko i wtedy przykleić na taśme 3M
Tu faktycznie widać tendencje do falowania maski podczas jazdy i nie podczas deszczu ale przy większych prędkościach gdy macha dostaje podmuchy czołowe np. przy mijaniu się z TIR-em. Spoko nic groźnego spójrz jaką ilość metrów kwadratowych blachy masz na masce. Musiała by być kotwiczona również na bokach aby nie falowała w czasie jazdy :fcp18
- skrzypią uszczelki tylnych drzwi. podobno to sprawa zby miękkiej konstrukcji dachu auta
pewnie dotyczy to kombi, bo w hatchbackach i sedanach jakoś nikt się na razie nie skarżył, nie zauważyłem, nawet u siebie
To narazie tyle, po 3000 tys km
Chyba nie źle?
|
Powodzenia
|